tirsdag 6. april 2010

Jack Dupon - L'Echelle du Désir 2008

Jack Dupon - L'Echelle du Désir (CD, Gazul Records 2008)


Det er hyggelig å presentere (bedre sent enn aldri) fransk psychedelia/prog/avant her i Norge - vi er ikke så bortskjemte med det.
Jack Dupon tar igjen for alt det forsømte, og tar oss med på en tur som begynner i mørkt, farlig landskap. Den lange førstelåta er et angstfylt verk med Fripp'ske gitarer, disharmoni og eksperimentelt vokalarbeid.
Rytmeseksjonen arbeider seg halvt ihjæl, taktskiftene står ikke noe tilbake for det Gentle Giant drev med på 70-tallet.
Neste låt, Cousin, er som Fripp på Zappa-planeten. Og heisann, et talekor, as I write! Effektivt, siden låta er temmelig brutal med tanke på harmonier og rytmer.
Taurus:
Ingenting stemmer her, ingenting er på stell, men bra låter det lell. Temaene skjøtes fagmessig sammen. Det kuttes grovt med skjærebrenner, sveises sammen med gass og finpusses med vinkelsliper. En siste finsh på båndsliperen, så er denne låta i mål.....

Jack Dupon driver på i verkstedet sitt i 75 minutter, uten luftlommer i sveiseskjøtene. Det er hoggende galskap opp og i mente, dødelig presist, nervepirrende blodsmakende - og rolige partier som vandrer og vandrer til de går over i fullt firsprang over forstanden din.

Anbefales sterkt!



Låtene:

01. La Trilogie des Mouches - 29:48
02. Cousin - 07:31
03. Taurus - 09:04
04. The man in the leg which Boit - 23:34
05. Oppression - 04:48

Bandet:

Arnaud M'Doihoma- Vokal og bass
Grégory Pozzoli- Gitarer
Philippe Prebet- Gitarer
Thomas Larsen - Trommer